Are You Over 18?

Jeste li stariji od 18 godina?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.

Kabaj

Obitelj Kabaj uzgaja 12 hektara vinograda u Šlovrencu u Sloveniji. Većina grožđa, gotovo 70%, je bijelo, a dominiraju sorte Ribolla Gialla i Tokai Friulano (Sauvignonasse). Ostale bijele sorte su Bijeli Pinot, Sivi Pinot, Sauvignon i Malvazija. Među crnim sortama dominantan je Merlot, a nalazimo još i Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Petit Verdot.

Dolaskom francuskog enologa Jean-Michel Morela u slovensku obitelj, započinje komercijalna proizvodnja vina Kabaj. Iskusni Morel je vođen znatiželjom, te inspiriran magičnim Gravnerovim vinima, u Gruziji proučavao tradicionalnu vinsku kulturu, te je neke tehnike primijenio i u proizvodnji vina Kabaj. Cuvee Morel proizvodi klasičnom bordoškom metodom.

Proizvodnja se odvija u modernom podrumu, izgrađenom prije nekoliko godina, a sastoji se od tri dijela: tradicionalni s hrastovim i inox bačvama, dio sa svodom u obliku luka, s izvorom vode, konstantnom temperaturom i vlažnošću za francuske “barrique” bačve, te ne tako čest podrum, u kojem se nalazi 9 kvevrija od 3500 litara izrađenih od gruzijske gline, koji su ukopani u tlo. Sva vina odležavaju u francuskim bačvama najmanje jednu godinu, a zatim nekoliko mjeseci u bocama. Sva bijela vina su macerirana najmanje jedan dan, dok je to u slučaju Rebule 30 dana.

Post a Comment
Wine & Spirits Follow us on instagram

Made with love by Qode Interactive

X