Matusalem

Brand “Matusalem” osnovan je u gradu Santiago de Cuba s vizijom da se stvori najkvalitetniji rum kojeg je itko imao zadovoljstvo probati.

1872. godine, braća Benjamin i Eduardo Camp u suradnji s partnerom Evaristo Alvarezom, dolaze iz Španjolske na Kubu, kako bi otvorili destileriju ruma, inspirirani Solera metodom koja se koristi za sherry, brandy i cognac. Tako su kreirali svoju strogo čuvanu formulu, koja se prenosila na slijedeće generacije.
“Matusalem” je bio jedna od najvećih zvijezda kubanskog zlatnog razdoblja. Tijekom Prohibicije, ovaj karipski otok sa bogatim društvenim životom, bio je magnet za američke turiste.


Od svojih početaka na Kubi, te danas u Dominikanskoj Republici, “Matusalem” se oduvijek proizvodio po obiteljskoj originalnoj recepturi koja se slijedi već više od 135 godina. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj formuli i upotrebi Solera metode, “Matusalem” je primio najveća priznanja i prepoznat kao jedan od najboljih rumova na svijetu.
Proces miješanja i odležavanja “Matusalem” ruma baziran je na Solera procesu – metodi destilacije i miješanja rumova različite starosti. Trenutno ga koristi svega pet poznatih proizvođača ruma.