Are You Over 18?

Jeste li stariji od 18 godina?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.

Vinska priča u obitelji Markežić postavila je svoj kamen temeljac još daleke 1891. godine sa Momjanskim Muškatom.
Od tada pa do danas vrijedne i strpljive ruke slažu ovu nevjerojatnu vinsku priču nadahnutu željom da se odlikuje svojom iskrenošću i posebnošću. Oblikovali smo vlastiti i prepoznatljivi stil kroz brend KABOLA.

Vinogradi su smješteni na brežuljku pod nazivom Štancija i u okolici vinarije u Kanedolo kod Momjana. Zemlja je uglavom glinena, bogata loporom što vinima daje posebne osobine.
Kroz marljivi rad u vinogradu dobivamo grožđe koje je slika našeg kraja i podneblja. Bez dobrog grožđa nema velikih vina. To znači da priprema dobrog vina započinje već u vinogradu. Zato veliku pažnju posvećujemo upravo radu oko vinove loze, pazeći na svaki detalj, čuvajući ga kao malo dijete.
Naše grožđe pretačemo u čaše otkrivajući svu dobrotu i čari našega momjanskog kraja, sažetog u kapljicama vina Kabola.

Vino hoće hlad podzemlja, želi mir. U podrumu se vino njeguje kako bi dobilo željene karakteristike. Naše grožđe kroz kraće i duže maceracije u hrastovim bačvama, pa do amfora, dobiva posebnost i tako nastaju naše etikete Malvazija Istarska, Malvazija Unica, Amfora Malvazija, Muškat Momjanski, Pjenušac RE, Teran, Merlot, Cabernet.

Vino iz amfora je kruna našeg truda. Tu nas je priroda i zemlja najviše podarila tako da je malvazija istarska dobila jednu novu dimenziju. Kroz produženu fermentaciju u amforama, te počivanje vina bez uklanjanja dropa i taloga do kasno u proljeće, malvazija je pokazala svoju plemenitost. Grožđe se rađa iz zemlje i svoj vlastiti sok poklanja zemlji kako bi ga ona pretvorila u vino.

Post a Comment
Wine & Spirits Follow us on instagram

Made with love by Qode Interactive

X