Nino Franco

Antonio Franco osnovao je vinariju “Cantine Franco” u Valdobbiadene, Italiji 1919. godine. Valdobbiadene je smješten u podnožju Predalpa i slavan je po proizvodnji Prosecca i vina. Ova vinarija ponosi se činjenicom da je jedna od najstarijih u Valdobbiadeneu. Smještena je u centru grada, nedaleko od vinograda.

Zahvaljujući pažljivom i pametnom upravljanju, imanje raste i razvija se kroz treću generaciju vinara. Antonio je vinariju osnovao, Nino je značajno proširio, dok je Primo unaprijedio poslovanje tvrtke. 1982. godina, kad je Primo preuzeo tvrtku, pokazala se kao ključna.

Primo je počeo putovati i uspješno izvoziti vino u Europu, Amerike i na Daleki Istok. Istovremeno je investirao u proizvodni proces kako bi podigao kvalitetu vina, eliminirajući sva koja su bila atipična za regiju. Također je počeo nadgledati uzgoj grožđa s namjerom da se postigne visoka kvaliteta od sirovine do gotovog proizvoda.

Primo Franco bio je jedan od pionira koji su počeli izvoziti Prosecco i upoznali međunarodno tržište s pjenušcem koji ne dolazi iz Champagne.