Kraljevski vinogradi


Ovo je jedna od najboljih lokacija vinograda u sjevernoj Dalmaciji.
Vinogradi na slikovitim padinama iznad Petrčana i Punta Skale podignuti su u ekstremnim uvjetima, na kamenitom tlu s optimalnim nagibom na jugozapad i stalnim strujanjima zraka, kako s mora tako i s Velebita.
Vrhunska kvaliteta grožđa iz kamenog vinograda, izvrstan okus vina plod su posebne mikroklime, njegova položaja uz more i cjelodnevne izravne izloženosti suncu, prosječno 2600 sati godišnje.

Mi smo se orijentirali na tri izvorne hrvatske sorte vinove loze:
Pošip je prvo hrvatsko zaštićeno bijelo vino iz 1967. godine proglašeno čuvenim, to jest vrhunskim.
Plavac mali najuglednija je autohtona dalmatinska sorta nastala spontanim križanjem dviju starijih sorti, šoltanskog dobričića i srednjovjekovnog tribidiraga (pribidraga, crljenka kaštelanskog, a možda i još kojeg starog imena), na prostoru južne Dalmacije prije najmanje 250 godina.
Crljenak je stara autohtona hrvatska sorta vinove loze. Znanstveno je dokazano da od nje potječu talijanski primitivo, američki zinfandel, genetički identičan crljenku, i plavcu malom. Stil izvornosti može se prepoznati u svakom našem vinu, koje dovodimo do profinjenosti na nosu i nepcu sa kojim uživamo u izvornoj dalmatinsko-mediteranskoj hrani.
Naša strast prema kvaliteti utkana je u svaku kap vina.

Naši vinogradi su karakteristični po tome što su u kamenitom krečnjačkom tlu, okrenutom prema jugu i s idealnim nagibom zemljišta za vinograd.

Jedni su od rijetkih velikih vinograda u Dalmaciji i Hrvatskoj koji su sađeni na uskom međurednom razmaku tako da na hektaru ima 8.000 čokota loze.

Navodnjavanje kap po kap na svakom čokotu garantira nam pravilan razvoj loze, kvalitetan životni vijek, dobru kondiciju i što je najvažnije dobro, zdravo, aromatično i izuzetno kvalitetno grožđe od kojeg pripremamo pitka, voćna vina koja odišu svježinom.

Naša orijentacija na vrhunska i prestižna vina pokazala se opravdanom i potvrđenom na regionalnim natjecanjima gdje smo ostvarili laskave titule šampionskih vina.