04 Mar 2014
04.03. 2014

Održana vinska večer s vinarijom Tomac

04.03. 2014 press

Vinska večer s vinarijom Tomac u restoranu Kaštel hotela Bastion

U subotu 22. veljače održana je vinska večer s vinarijom Tomac u restoranu Kaštel hotela Bastion u Zadru. Vina Tomac ubrajaju se među najkvalitetnija hrvatska vina, dolaze nam s Plešivice, a njihov je moto slavljenje prirode.

Ova ugodna večer započela je dobrodošlicom uz Zvonimira Tomca, vlasnika vinarije Tomac, glavnoga kuhara Ivicu Boronjeka te Mladenku Štura, direktoricu hotela, koja je uz tvrtku Atrox organizirala ovu prekrasnu večer.
Uz laganu pratnju benda u pozadini, svi su uživali degustirajući izvrsna vina vinarije Tomac uz pomno osmišljene menije kuhara Ivice Boronjeka. Prvi je slijed bio tartar od jadranske tune na sečuanski način uz pjenušac Amfora.

Nastavilo se terinom od janjeće jetre s marmeladom od galovačke ljutike i Rajnskim rizlingom, zatim rižotom s kozicama i sukošanskom čimulom uz Sauvignon, a sve je posebno oduševio sljedeći slijed − kraf punjen paškom skutom na raguu od mlade paške janjetine uz odličnu Tomčevu Amforu.
Uslijedila je punjena jadranska lignja na jarome grahu i Chardonnay, a zatim rolada od mlade paške janjetine na bloketu od ninske soli s mišancom uz Pinot crni.

Bogat gastronomski doživljaj završio je lepršavom paškom skutom s medom od kadulje i toplim listićima badema uz fenomenalni pjenušac Tomac Rose.